Zweetvoeten


Wat zijn zweet voeten?

 

in de volksmond zijn zweetvoeten meestal voeten die een sterke , onaangename geur verspreiden. Zweet stinkt niet op het moment dat het uit het lichaam komt. De geur komt van bacteriën die normaal op de huid voorkomen. Zij zetten bestandsdelen uit het zweet om in stinkende geurstoffen.

Met zweetvoeten (Hyperhidrosos plantares ) kunnen ook voeten bedoeld worden die overmatig zweten. Hyperhidrosis voeten zijn continu nat van het zweet en vaak ook koud. De huid raakt door de overmatige zweet productie verweekt en rimpelig. Ook deze vorm van zweetvoeten gaat vaak met stinkende voeten gepaard.

 

Hoe ontstaan zweetvoeten?

Zweetvoeten ontstaan door een combinatie van vocht warmte en huidschilfers. Voeten hebben ongeveer 250.00 zweetkliertjes die samen gemiddeld een kwart liter vocht per dag produceren. Het vocht houdt de voeten zacht en soepel, maar vormt ook een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Bacteriën gedijen bovendien uitstekend in de warme en vochtige omgeving van sokken en schoenen., waar ze zich voeden met oude huidschilfers. Onder deze omstandigheden kinnen de bacteriën zich razendsnel vermenigvuldigen en zich met de geurstoffen uit voetzweet verbinden. Hierdoor ontstaat de typische penetrale geur van zweetvoeten.

 

Tips tegen zweetvoeten:

*Was de voeten dagelijks met de HFL Body Gel  met koud of lauw water om oude huidschilfers te verwijderen en droog ze grondig af.

*Loop op blote voeten als het kan

*Draag open schoenen , leren schoenen met ventilatie of speciale ventilerende schoenen.

*Wissel dagelijks van schoenen zodat ze goed kunnen droge.

*Draag elke dag schone sokken van katoen.

*Laat overtollig eelt verwijderen bij u pedicure. Eelt neemt bij overmatige voetransipratie veel  vocht op en dat stimuleert de groei van bacteriën.

Behandel de voeten dagelijks met de HFL Magic Foot deo of de super fijne HFL Dermo Dry kuur.

 

Behandelen van zweetvoeten

De typische en penetrante geur van zweetvoeten is op zich al vervelend. Maar warme en vochtige voeten zijn ook een ideale omgeving voor huid-en nagelschimmels. Behandeling is dus nodig en dat kan door zweetvoeten op twee manieren aan te pakken:

-Verminderen van zweten

-Verminderen van het aantal bacteriën dat verantwoordelijk is voor de nare geur

 

De HFL Magic Foot Deo en de HFL Dermo Dry pakken de problemen bij zweetvoeten aan!